Varför använder sig spelbolagen av jackpot?

Har du någon gång reflekterat över varför spelbolagen erbjuder jackpott till sina spelare?  Vid de flesta typer av spel så vill man ha chansen att vinna de riktigt stora pengarna. Det gäller oavsett om du spelar Casino, slot machine, Joker eller Bingo. Chansen till de riktigt stora pengarna finns alltid där.

Att låta en liten del av de totala insatserna gå till jackpoten är ett sätt att förhöja spänningsnivån i spelet. Alla spelare har lika stor – eller liten, beroende på hur man ser det – chans att kamma hem jackpoten. Ingen vet när jackpoten utfaller och därför hålls spänningen vid liv i spel efter spel. Det är ett smart sätt att locka spelare till att fortsätta delta i spelet med hopp om en storvinst. För bingoarrangörerna minskar det också det administrativa arbetet med att betala ut många småvinster. Även om processen till stor del är automatiserad idag (framförallt vid nätbingo) så är det mer tidseffektivt att ha jackpot. Tid är pengar för spelbolagen.

Då jackpotten inte är en förutbestämd summa så kan den i princip växa sig hur stor som helst. Här i ligger lockelsen med jackpoten. Varje gång den inte utfaller vid ett spel så växer sig summan större och därmed blir spelet allt mer nervkittlande. Förvisso blir du säkert glad om du bara vinner några hundralappar, men det är chansen till de riktigt stora pengarna som driver dig som spelare, eller hur?