Så fungerar bingojackpot

Jackpot är den högsta vinsten som utgår i bingo (och även i flera andra spel såsom Black Jack och Casino). En liten del av din insats går vanligtvis till jackpoten. På så sätt kan jackpoten växa sig större och större under spelets gång. Detta är ett sätt att öka spänningen i spelet och ge deltagarna en chans att vinna riktigt mycket pengar. Jackpoten är alltså alltid en oförbestämd summa, som i regel alltid är större än 1000 kr vid bingospel. Potten kan i princip växa sig hur stor som helst ifall det var länge sedan den blev utbetald.

För att jackpott ska utgå så måste du få bingo inom ett begränsat antal nummer. Antalet nummer bestäms oftast av hur stor jackpoten är, och vid riktigt stora sidopotter är det få nummer som gäller. Med andra ord så måste du ha ordentlig tur för att få jackpot. Men här ligger tjusningen med jackpot; det är svårt, men inte på något vis omöjligt att kamma hem den stora vinsten.

Under de senaste åren har vissa spelarrangörer som erbjuder nätbingo börjat använda sig av progressiv jackpott. Alla spel som är knutna till jackpoten hjälps åt att bygga på densamma. Folk från alla hörn av världen kan delta i samma spel vid samma tidpunkt och en del av deras insatser går till den progressiva jackpotten. För spelbolagen så innebär det här ett kraftigt förstärkt underlag att kunna erbjuda sina kunder riktigt stora vinster. Ofta lockar det dig som spelare att satsa mer i hopp om den stora vinsten. Tänk dock på att spela med förnuft och låt inte hungern efter den stora vinsten ta över ditt spelande. Då är spelupplevelsen i mångt och mycket förstörd.